Kindertandarts Rotterdam

Bent u opzoek naar een kindertandarts in Rotterdam die extra aandacht besteed aan uw kind? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.


Extra aandacht voor het gebit bij een kind:

Het is verstandig om uw kind al zo jong mogelijk regelmatig naar de tandarts mee te nemen. Uit onderzoek is gebleken dat er juist op jonge leeftijd extra aandacht aan het gebit besteed moet worden. De belangrijkste reden hiervoor is de veranderende voedingspatronen van de afgelopen jaren. Vandaag de dag zijn veel voedingsmiddelen (zoals frisdranken, sappen en ’tussendoortjes’) extra schadelijk voor een gebit. Dit komt vooral door de hoge zuurgraad (vaak proef je dit niet eens) en de hoeveelheid suikers. Klik hier voor informatiefolders over kinderen en naar de tandarts gaan.


Tijdens de behandeling:

Voor jonge kinderen is het goed als één van de ouders tijdens de controle aanwezig is. Oudere kinderen kunnen proberen dit zelf te doen, dit is goed voor hun zelfvertrouwen. Het is belangrijk om tijdens de behandeling zoveel mogelijk aan de tandarts over te laten. Onze specialisten weten als geen ander hoe ze met alle soorten kinderen moeten omgaan tijdens de behandeling. Is uw kind angstig, ook dan houden wij daar rekening mee. Lees hier meer over angst bij de tandarts.